Αυτή είναι η σωστή περιποίηση λαιμού και ντεκολτέ

Facebook Twitter Email

Προσοχή στην περιποίηση λαιμού και ντεκολτέ γιατί μαρτυρά την ηλικία.

Στην τέχνη του χορού ο λαιμός “κύκνου” υπήρξε σύμβολο θηλυκότητας και ακμής. ‘Ενα από τα πιο ερωτικά σημεία του γυναικείου σώματος που έχουμε την τάση να ξεχνάμε στην καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς. Μεγάλο λάθος.

 Γιατί ο χρόνος γράφει περνόντας πρώτα από το λαιμό.
Ο λαιμός είναι από τα πρώτα σημεία που ο χρόνος περνά αφήνοντας τα ανεξίτηλα σημάδια του. Ο λόγος είναι ο εξής: η επιδερμίδα αυτής της περιοχής είναι φτωχή σε σμηγματογόνους αδένες και έχει μικρότερη κυτταρική πυκνότητα. Έτσι το δέρμα στην περιοχή αυτή αδυνατεί να αμυνθεί στη φθορά που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες (ήλιος, ρύποι της ζωής στην πόλη, κρύο). Η ξηρότητα δίνει τη θέση της στην άμεση φθορά και εκείνη στις βαθιές γραμμές και ρυτίδες.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Πάρτε τα μέτρα σας γιατί στην ομορφιά η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Πρωί-βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου περάστε στον καθαρισμό του λαιμού και ντεκολτέ, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βαμβάκι και –εννοείται– τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για αυτή τη διαδικασία ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας (γαλάκτωμα, λοσίον κτλ).

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με την κρέμα σας η οποία για λόγους πρόληψης των ρυτίδων θα είναι καλό να περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά αλλά και δείκτη προστασίας SPF (απαραίτητο χειμώνα-καλοκαίρι σε μία χώρα όπως η Ελλάδα).

Μην απλώνετε την κρέμα σας άτσαλα. Βάλτε λίγη ποσότητα ανάμεσα στις παλάμες σας, τρίψτε λίγο μέχρι να ζεσταθεί, και απλώστε αγκαλιάζοντας με την παλάμη σας το ντεκολτέ. Συνεχίστε ασκώντας ελαφριές πιέσεις προς τα πάνω μέχρι το πιγούνι. Τώρα πάρτε λίγη ακόμα ποσότητα και απλώστε την ξεκινώντας πλάι από το πιγούνι και έως του ώμους.

Πολύ σημαντική είναι η καθημερινή τόνωση των μυών με αυτή την άσκηση: Σκύψτε και αμέσως τεντώστε τον αυχένα σας κοιτώντας προς τα πάνω. Επαναλάβετε την κίνηση αυτή για 10 φορές.

Χρήσιμα tips για λαιμό κύκνου. 

Νιώθετε την επιδερμίδα στο λαιμό να σας “τραβάει”; Σας στέλνει σημάδια αφυδάτωσης! Απλώστε μία γενναία ποσότητα από την ενυδατική σας κρέμα.

Από τα 30 και μετά η κρέμα αυτή θα πρέπει να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες για πρόληψη. Από τα 40 και μετά πρέπει να είναι καθαρά αντιρυτιδική.

Κάποιες εταιρείες καλλυντικών έχουν ειδικές κρέμες για την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Πολύ καλή είναι η κρέμα της Clar­ins.

Μία φορά την εβδομάδα κάντε απολέπιση με ένα πολύ απαλό scrub, ξεπλύνετε με άφθονο νεράκι και ταμπονάρετε απαλά με την πετσέτα.

Μόλις καλοκαιριάσει δε φεύγετε ποτέ χωρίς να απλώσετε αντηλιακό σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Ο ήλιος απλά κάνει τη διαδικασία της γήρανσης παιχνιδάκι!

Προσοχή στη στάση του σώματός σας όταν εργάζεστε κάθεστε κτλ. Μην κλειδώνετε διαρκώς προς τα κάτω το λαιμό σας.

Ψηλά το πιγούνι!

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


9 + = 10