‘Αστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα

Facebook Twitter Email

Σήμερα το βράδυ θυμήσου να περιποιηθείς σωστά την πολύτιμη κόμη σου (και αυτή θα στο ανταποδώσει). Voila πως!

IMG_0607

‘Εχω μακριά μαλλιά από πάντα και έτσι ξέρω από καλό λάδι. Trust me.

(Noμίζω μάλιστα ότι είναι το μόνο πράγμα που κράτησα από το girly παρελθόν μου, αναλλοίωτο και ανέπαφο. Στη φωτό κόντρα-ήλιος δείχνουν καστανά ενώ είμαι light brown)

Ξέρω λοιπόν πια πολύ καλά ότι όπως και η επιδερμίδα μας έχει συγκεκριμένη βραδινή τελετουργία ομορφιάς, έτσι έχουν και τα μαλλιά μας.

Τι μπορείς να κάνεις:

1. Θα χρειαστεί να επενδύσεις σε μία κρέμα βραδινής περιποίησης μαλλιών. Δεν είναι κάτι δυσεύρετο. ‘Εχουν οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών με εξειδίκευση στα προϊόντα μαλλιών όπως π.χ Keras­tase (στα κομμωτήρια) Pan­tene Pro-V (στα σουπερ μαρκετ). Εάν το bud­get σου δεν στο επιτρέπει τότε άπλωσε λίγες σταγόνες από ένα σέρουμ ενυδάτωσης μαλλιών.

2. Μην κοιμάσαι ποτέ με βρεμένα ή νωπά μαλλιά. Η κίνηση αυτή αυξάνει το σπάσιμο της τρίχας και τα ταλαιπωρεί.

3. Ξέχνα το παλιό tip της μαμάς ότι τα μαλλιά πριν τον ύπνο χρειάζονται καλό βούρτσισμα. Το βούρτσισμα προκαλεί και αυτό “σπάσιμο” της τρίχας και πρέπει να γίνεται με μέτρο και ευγενικές κινήσιες. Καλύτερες μάλιστα είναι οι ξύλινες χτένες όπως αυτές που θα βρείς στο The Body Shop.

4. Κοιμήσου σε μεταξωτό μαξιλάρι. Λιγότερη τριβή, ακόμα πιο περιορισμένο φριζάρισμα το άλλο πρωί.

5. Πριν κοιμηθείς φτιάξτε τα μαλλιά σου σε μία-δύο πλεξούδες. Τα προστατεύεις και έχει πιθανότητες το άλλο πρωί να ξυπνήσεις με πιο wavy look.

Καλή Κυριακή

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 7 = 15