Πως να πείτε αντίο στην ενήλικη ακμή

Facebook Twitter Email

H εφηβεία είναι πια μακριά αλλά η ακμή επιμένει. Μην αγχώνεστε. Η υπόθεση θέλει σύστημα!

Στην εφηβεία τα περιμένεις, στα 30 απλά τα υπομένεις. Εάν ένας ίδιος τύπος περιοδικής ακμής σας ταλαιπωρεί από το σχολείο μέχρι σήμερα, τότε –κατά πάσα πιθανότητα– το θέμα είναι ορμονικό. Απλά το άγχος, οι γεμάτοι ρύπους ατμόσφαιρα της πόλης, η κακή διατροφή και η λάθος ρουτίνα ομορφιάς είναι οι αφορμές για να δείτε πάλι στο πρόσωπό σας τα ενοχλητικά σπυράκια όπως αυτά στα χρόνια του Λυκείου.

‘Ελεος!

Η κατάσταση δεν είναι απελιστική αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή.
Προφανώς ανήκετε σε ένα λιπαρό/μεικτό τύπο επιδερμίδας με τάση για ακμή, η οποία εμφανίζεται σε έντονη μορφή από τη  στιγμή που όλοι παραπάνω παράγοντες βάλουν το χεράκι τους.

Τι μπορείτε να κάνετε:
Οι επιδερμίδες με τάση για ακμή είναι ευαίσθητες στα λάθος καλλυντικά. Δυστυχώς, δεν πρέπει να βάζετε όποια ενυδατική κρέμα βρείτε μπροστά σας (ειδικά  όσες έχουν λιπαρή ή πλούσια υφή!). Ψάξτε αποκλειστικά για κρέμες σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, που να περιέχουν ρυθμιστικούς παράγωνες λιπαρότητας/σμίγματος και που έχουν την ένδειξη μη φαγεσωρογόνα (non come­do­genic). Αυτά τα καλλυντικά δεν κλείνουν τους πόρους της επιδερμίδας κι έτσι δεν προκαλούν ακμή.

Ο καθαρισμός με τα κατάλληλα προϊόντα είναι πολύ σημαντικός γιατί αφαιρεί ρύπους, μακιγιάζ και σμήγμα. Εάν η ακμή τελευταία είναι έντονη, πρέπει να πάτε κατευθείαν στο φαρμακείο και να αναζητήσετε όσες σειρές είναι σχεδιασμένες να την προλαμβάνουν και να  την καταπολεμούν.

Τα πιο δυναμικά φαρμακευτικά καλλυντικά για να δείτε αποτέλεσμα είναι όσα περιέχουν σαλικυλικό οξύ.

Πολύ καλά είναι και όσα καλλυντικά καθαρισμού προσφέρουν μία ήπια απολέπιση (η απολέπιση είναι και αντιγηραντική).

Χρησιμοποιήστε ΜΟΝΟ μέικαπ που να έχουν την ένδειξη oil-free διαφορετικά θα δείτε το πρόβλημα να παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Εάν η ακμή βρίσκετε σε έξαρση:

ΔΕΝ πειράζετε το/τα σπυράκια, σπάζοντας τα. Εάν το κάνετε, απλά θα τα μολύνετε και θα απλωθούν σε όλο το πρόσωπό σας.

Μαζέψτε τα μαλλιά σας να μην πηγαίνουν στο πρόσωπό σας.

Κοιμηθείτε σε καθαρό μαξιλάρι.

Για να τα καλύψετε, εφοδιαστείτε από το φαρμακείο τα ειδικά καλυπτικά στικ που τα καμουφλάρουν και ταυτόχρονα τα ξεραίνουν.

Οι τοπικές θεραπείες των brands καλλυντικών είναι η άμεση καλύτερη λύση. Για να κάνουν καλύτερη δουλειά, τοποθετείστε τις το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Προσπαθήστε να μετριάσετε το άγχος γιατί επιδεινώνει την κατάσταση.

Βάλτε στο πιάτο σας διατροφή με λαχανικά όπως καρότα και ελαφριά κουζίνα (αποφύγετε τα λιπαρά και τα καρικεύματα).

Τέλος κυρίες μου, κακά τα ψέμματα, εάν βλέπετε το πρόβλημα να επιμένει τότε πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με το δερματολόγο σας. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια συγκερκιμένη θεραπεία για να ξεμπερδέυετε μια και καλή.

Βeauty secret για καθαρή μεικτή επιδερμίδα: Οι μάσκες καθαρισμού  με άργυλο είναι η καλύτερη θεραπεία για όσες έχετε λιπαρότητα στην περιοχή Τ. Η συχνή χρήση του μπορεί να κάνει θαύματα με τη γυαλάδα και την εμφάνιση ακμής στην περιοχή, αφού την καθαρίζει σε βάθος παραδίδοντας μία ελαστική και πεντακάθαρη επιδερμίδα.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


4 + = 7