Αστρολογικές προβλέψεις για τον Φεβρουάριο

Facebook Twitter Email

Ο Γιώργος Σοφιάνης κάνει για το Le Blog αστρολογικές προβλέψεις με ψυχολογική χροιά.

Κριός

936full-anita-ekberg

Το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου φαίνεται κουραστικό και πιεστικό, αφού λειτουργεί σαν τη συνέχεια ενός Ιανουαρίου που σε έθεσε μπροστά σε διλήμματα. Ο Φεβρουάριος λοιπόν είναι ο μήνας που θα αποδείξεις πως έφτασες σε συμπεράσματα, πως διαχώρισες ανθρώπους και στόχους, πως άφησες πίσω σου κάποιες φιλίες, συμμαχίες, σχέσεις, συνεργασίες που δεν ήταν σε θέση να σε βοηθήσουν να δεις το παρακάτω της ζωής σου. Η απόδραση από ένα περιβάλλον δέσμευσης, ασφυξίας και θανατηφόρου συμβιβασμού δε θα γίνει με εύκολο και εορταστικό τρόπο, αλλά μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα δε χρειάζεται να συνεχίσεις να κοιτάζεις προς την κατεύθυνση από την οποία απομακρύνεσαι. Άνοιξε τον κοινωνικό σου κύκλο, τόλμησε να μιλήσεις για όνειρα και φιλοδοξίες που θα βρουν συμμάχους στο πρόσωπο νέων γνωριμιών και προσπάθησε να βάλεις στη ζωή σου και νέες δραστηριότητες. Στον ερωτικό τομέα, αυτή την περίοδο έχει μεγαλύτερη σημασία να νιώθεις πως συνεννοείσαι παρά πως υπάρχει σεξουαλική χημεία. Μία σχέση μπορεί να ομορφύνει, μία γνωριμία να αποκτήσει ερωτική χροιά, μία σεξουαλική πράξη να γεμίσει και με ψυχική ολοκλήρωση μέσα από την επιβεβαίωση πως μιλάτε την ίδια γλώσσα, πως κοιτάτε προς την ίδια κατεύθυνση, πως μοιράζεστε παρόμοια ιδανικά.

Ταύρος

tavros

Η ευκαιρία που είχες και συνεχίζεις να έχεις μέχρι τα μέσα του μήνα ώστε να αποφύγεις μετωπικές συγκρούσεις, φαίνεται να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Μετά από ένα πρώτο δεκαήμερο αποφάσεων, που δεν είναι και τόσο εύκολες αφού καλείσαι να διαχειριστείς με χειρουργική ακρίβεια λέξεις και φράσεις που θα εκτοξεύσεις ή στις οποίες θα απαντήσεις, έρχεται ένα δεύτερο μισό του μήνα που θα κοντραριστείς ουσιαστικά. Στον ερωτικό τομέα, τίθεται το δίλημμα της οριστικής αποχώρησης ή μιας σχέσης που εμπεριέχει χρονοδιαγράμματα, συγκεκριμένες πράξεις και δράσεις, προσεκτικές κινήσεις που δε σημαίνουν την είσοδο του ενός μέλους στη ζωή του άλλου. Από την άλλη όμως πλευρά, υπάρχουν και  οι αυξημένες ανάγκες προσωπικής επιβεβαίωσης που θα έρθουν μέσα από νέες ερωτικές γνωριμίες ή μέσα από επαγγελματικές προτάσεις που συμβολίζουν το τέλος της ειρηνικής περιόδου διαβίωσης και συμβιβασμών. Ο Φεβρουάριος λοιπόν μπορεί να ξεκινά με πολλές σκέψεις και αρκετά σχέδια, αλλά πρέπει να καταλήξει σε δράσεις που δείχνουν πως αναζητάς αισθήματα, δικαιοσύνη και πορείες που οδηγούν σε υγιείς γεννήσεις και όχι αρρωστημένες ανακυκλώσεις συναισθημάτων.

Δίδυμοι

didimos

Το κουραστικό, ίσως και εξοντωτικό, σκηνικό του τελευταίου μήνα συνεχίζεται και το Φεβρουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα. Οι απαιτήσεις της άλλης πλευράς, σε συναίσθημα, σε χρόνο αφοσίωσης, σε υλική στήριξη, φαίνεται να σε εγκλωβίζουν σε έναν τρόπο διαβίωσης που σε βαλτώνει. Η καθημερινότητα είναι έντονη και αυτό φαίνεται να αρχίζει να σε ενοχλεί και να σε οδηγεί στη συνειδητοποίηση πως ο οργανισμός σου χρειάζεται στήριξη και αρκετή φροντίδα. Θα σου έλεγα να εστιάσεις στην υγεία σου, να θωρακίσεις τον οργανισμό σου, να ιεραρχήσεις διαφορετικά κάποια πράγματα στη ζωή σου ώστε να αφήσεις από τον έλεγχο σου ζητήματα και καταστάσεις που σε φθείρουν χωρίς να σου προσφέρουν και κάτι ουσιαστικό. Το δεύτερο μισό του μήνα έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις για μία εκδρομή, για μία ευκαιρία να προσθέσεις στη ζωή σου μία νέα ασχολία, για κάποιον ελεύθερο χρόνο στον οποίο  μπορείς να προσθέσεις κομμάτια προσωπικής σου εκπαίδευσης και ασχολίες που ανοίγουν το μυαλό σου. Μη νομίζεις βέβαια πως κλείνεις την πόρτα σε θέματα σπιτιού, οικογένειας και δουλειάς που σε απασχολούν, αλλά πως έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις τρόπους αντιμετώπισης που δεν είχες δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Καρκίνος

karikinos

Το πρώτο μισό του μήνα φαντάζει ως μία εξαιρετική ευκαιρία για να ρυθμίσεις θέματα της προσωπικής σου ζωής, για να λύσεις πιθανές διαφορές ή να φέρεις στο προσκήνιο της ζωής σου μία σχέση που είναι σε θέση να στηρίξει πολλά από τα θέλω σου. Η ταύτιση με το έτερο ήμισυ ή το πρόσωπο που γνωρίζεις δεν πρέπει να μείνει στον τρόπο σκέψης και τη φιλοσοφία, αλλά θα πρέπει να επιτρέψεις και στο συναίσθημα σου να εκφραστεί και να φέρει στην επιφάνεια όλα όσα νιώθεις και μπορείς να μοιραστείς με την άλλη πλευρά. Φρόντισε βέβαια να μη γεμίσεις και το πρόγραμμα σου με δραστηριότητες επαγγελματικού περιεχομένου, να αποφύγεις να γεμίσεις την ημέρα σου με ασχολίες που κλέβουν χρόνο από την προσωπική σου ζωή, γιατί τότε μόνο χαμένος/η θα βγεις. Αν βέβαια επιμένεις να ασχοληθείς με τα επαγγελματικά σου, τότε έχεις την ευκαιρία να λύσεις παρεξηγήσεις, να δώσεις τα χέρια με άτομα που φαίνεται να τα βρίσκετε σε θέματα συνεργασίας και να χτίσεις το νέο σου επαγγελματικό περιβάλλον, αρκεί να αναγνωρίζεις τους ρόλους σας. Προς το τέλος του μήνα πάντως, είτε στον επαγγελματικό είτε στον ερωτικό τομέα, θα αντιληφθείς πως πρέπει να κάνεις μία υπέρβαση για να συνεχίσει να έχει ενδιαφέρον η παράσταση.

Λέων

leonlee

Η κούραση που προκαλούν οι αυξημένες απαιτήσεις στον εργασιακό τομέα ή στο γενικότερο χώρο της καθημερινής διαβίωσης φαίνεται να σε ωθούν σε ένα ξέσπασμα προς πρόσωπα που συναναστρέφεσαι ή να είναι σε θέση να σε αρρωστήσουν. Οι πρώτες ημέρες του μήνα εμπεριέχουν αρκετή ένταση, αφού πρέπει να βγάλεις ηγετικό χαρακτήρα, τη στιγμή που αισθάνεσαι πως αν ανοίξεις το στόμα σου, πως αν δείξεις τι μπορείς να κάνεις, θα πρέπει να απομακρυνθούν αρκετοί από γύρω σου. Παλεύοντας λοιπόν να διατηρήσεις εύθραυστές ισορροπίες, μπορεί να κάνεις κακό στον εαυτό σου, γι αυτό θα σου έλεγα πως είναι καιρός να μιλήσεις έξω από τα δόντια. Μπορεί να τρομάζεις πως θα φέρεις απέναντι σου αντιπάλους που ίσως να μην μπορέσεις να αντιμετωπίσεις ή που θα παίξουν ένα παιχνίδι που δεν είσαι διατεθειμένος/η να ακολουθήσεις, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για να φανεί η αλήθεια. Ο διάλογος με την άλλη πλευρά μπορεί να σε οδηγήσει σε συνειδητοποιήσεις σχετικά με το ρόλο σου, που μπορεί να αλλάξει προς κατευθύνσεις που δε φαντάζεσαι. Άνοιξε λοιπόν ένα διάλογο που εμπεριέχει και κορώνες, αφού είναι ώρα να λάμψει η αλήθεια και να φανούν οι πραγματικές προθέσεις όλων.

Παρθένος

parthenos

Ο Φεβρουάριος προσφέρει την ευκαιρία να φέρεις στην επιφάνεια αυτό που σε ενοχλεί στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και να βρεις τρόπους να το μετατρέψεις σε ευκαιρία να σε φέρει πιο κοντά με το άλλο άτομο. Αν εδώ και αρκετό καιρό κρατάς αποστάσεις, προσπαθείς να κρύψεις αυτά που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι ή αντίστροφα βιώνεις τέτοια συμπεριφορά από την άλλη πλευρά, τότε είναι καιρός να κάνεις την κίνηση που θα δείξει ποιος/α είναι αυτός/η που κρατά την μπαγκέτα για να ορίσει τη μελωδία. Βέβαια, μπορεί να ειπωθούν σκληρές αλήθειες, να φανούν κάποιες εμμονές και στοιχεία που οφείλονται σε διαθέσεις εκδίκησης και όχι απάντησης, οπότε καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος/η για τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αν πάλι αισθάνεσαι πως βαλτώνεις σε μία σχέση ή συνεργασία, τότε είναι ώρα να ζητήσεις χρόνο για μία απόδραση, να επιδιώξεις να περάσεις χρόνο με το πρόσωπο που πρέπει να επιλύσετε τις διαφορές σας αφού προς το τέλος του μήνα η ένταση δείχνει να κορυφώνεται. Αν έχεις ακόμα δισταγμούς σχετικά με το επόμενο βήμα, τότε μίλα ανοικτά για αυτούς και προσπάθησε να τους επιλύσεις, γιατί ο χρόνος που αφήνεις να περνά δεν είναι πλέον σύμμαχος αλλά εχθρός σου.

 

Ζυγός

zigos

Το θέμα που έχεις να αντιμετωπίσεις το Φεβρουάριο είναι κατά πόσο μπορείς να αποδράσεις από ένα περιβάλλον που σε αρρώστησε, σε εξουθένωσε, σε έστειλε στην απομόνωση. Μία σχέση που βλέπεις πως δεν προχωρά παρακάτω θα πρέπει να εξηγηθεί και να προσπαθήσεις να βρεις κομμάτια της που είναι πολύτιμα στοιχεία για την προσωπική σου εξέλιξη, ώστε να αποφασίσεις αν και πως θα τη διατηρήσεις από εδώ και πέρα. Αυτά τα πολύτιμα όμως στοιχεία είναι δύσκολο να βρεθούν, αφού βλέπεις μπροστά σου έννοιες όπως αδιαφορία, παγωμάρα, αδικία, απόσταση και κανόνες που είναι σε θέση να καταστρέψουν το κλίμα που θεωρούσες πως μπορεί να υπάρχει σε αυτό το περιβάλλον. Από την άλλη όμως πλευρά, αν το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και ετέθησαν όρια που έλειπαν τόσο καιρό, τότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσεις να χτίζεις εκ νέου θεμέλια σε μία σχέση, μία συνεργασία, μία συγκατοίκηση, μία συνδιαχείριση που δε θα πρέπει να φοβάται τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το κάθε μέλος. Διαφορετικά, αν η ισότητα και η ισορροπία έχασε κάθε πιθανότητα να επανέλθει, τότε πρέπει να κλείσεις την πόρτα φεύγοντας, όσο και αν το τελευταίο βλέμμα θα σε πληγώσει.

 

Σκορπιός

skorpiios

Ο Άρης από το ζώδιο σου συνεχίζει να σου προσφέρει τεράστια δυναμική για ακόμα ένα μήνα ώστε να θέσεις στόχους κατάκτησης και κυριαρχίας, τους οποίους και είναι αρκετά πιθανό να φέρεις εις πέρας. Μπορεί βέβαια να σου δίνει και την ευκαιρία να δράσεις κάπως αλαζονικά, να βγαίνεις εκτός ορίων και πλαισίου, να τολμήσεις δράσεις που είναι πιθανό να δείχνουν πως ξεπερνάς κανόνες που είτε έχουν τεθεί με τη βούλα, είτε θεωρούνται ως ηθικά διδάγματα. Η επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία από το τέλος του προηγούμενου μήνα είναι ακόμα ένα στοιχείο που δείχνει τη διάθεση να ρισκάρεις και να μιλήσεις έξω από τα δόντια, να προχωρήσεις παρακάτω τη στιγμή που αρκετοί περιμένουν από εσένα να παραμείνεις δέσμιος/α καταστάσεων που θεωρούν πως δεν μπορείς να ξεπεράσεις. Μία μετακόμιση, μία επαγγελματική μετακίνηση ή απλά ένα ταξίδι θα μπορούσαν αυτή την εβδομάδα να βάλουν φωτιά στη ζωή σου και να κινητοποιήσεις και τις ζωές ανθρώπων κοντά σου. Το θέμα όμως είναι αν εσύ επιζητάς την παρουσία αυτών των ανθρώπων στο περιβάλλον σου ή έχεις ήδη περάσει στο παρακάτω πλάνο της ζωής σου.

 

Τοξότης

toxotis

Ο Φεβρουάριος μπορεί να φανερώσει μία αναμέτρηση ανάμεσα σε εσένα και ένα πρόσωπο που θεωρείς πως βρίσκεται άδικα πάνω από το κεφάλι σου ή μεταξύ εσένα και μίας οικονομικής κατάστασης που πρέπει να επιλύσεις και ξεπεράσεις το συντομότερο δυνατό. Γνωρίζοντας πλέον πως η δημόσια εικόνα σου περνά μέσα από μία συνθηκολόγηση με ένα άτομο που βρίσκεται πάνω από εσένα ή που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την προσωπικότητα σου, θα πρέπει να κάνεις κινήσεις που δείχνουν πως συμβιβάζεσαι μέχρι ενός ορίου. Καλείσαι να αναλογιστείς αν έχει μεγαλύτερη σημασία η δημόσια εικόνα σου και οι προσωπικές σου ελευθερίες ή το κυνήγι της υλικής επιτυχίας ακόμα και μέσα από πράξεις που σε εγκλωβίζουν σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Σε αυτή τη διαμάχη δεν είναι εύκολο αν λάβεις απόφαση, αφού φαίνεται να κουβαλάς και κάποιες εμμονές από το παρελθόν που σε αναγκάζουν να ισορροπείς πάνω σε διλήμματα που κάτω από άλλες περιστάσεις θα ήταν πολύ εύκολο να επιλύσεις. Μήπως λοιπόν να επιμείνεις να δουλεύεις ή προσφέρεις χωρίς να επαναστατείς, αφού η εκπαίδευση που λαμβάνεις μέσα από τη συμπεριφορά άλλων αποτελεί το μεγαλύτερο όφελος για εσένα αυτή τη χρονική στιγμή;

 

Αιγόκερως

aigokeros

Το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου φαντάζει ιδιαίτερα έντονο και απαιτητικό, αφού με τον Ερμή και την Αφροδίτη στο ζώδιο σου φαίνεται σαν να πρέπει να ξεκαθαρίσεις αρκετά ζητήματα που δεν μπορούν να παραμένουν και να λιμνάζουν στη ζωή σου. Θα δοθούν εξηγήσεις σε σχέσεις που δεν πρέπει να κινούνται σε θολά νερά, θα χρειαστεί να μιλήσεις με απόλυτη ειλικρίνεια ώστε να γίνεις κατανοητός/η χωρίς όμως να γίνεσαι και σκληρός/η. Μπορεί πάλι να δηλώσεις πως αποχωρείς από ένα σχήμα στο οποίο πίστεψες πως είχες θέση, αφού η ομάδα στην οποία έγινες μέλος δε φαίνεται να σε ικανοποιεί πλέον. Ίσως πάλι να αναζητάς νέα ενδιαφέροντα μέσα από δραστηριότητες που δεν είχες μέχρι σήμερα δοκιμάσει στη ζωή σου, κάτι που σημαίνει όμως πως μπαίνεις σε ένα νέο κύκλο ανθρώπων που δε γνωρίζεις και καλό θα ήταν να κάνεις την είσοδο σου με θετική ματιά απέναντι στις νέες γνωριμίες. Το δεύτερο μισό του μήνα φαίνεται να στρέφει το ενδιαφέρον σου προς τα οικονομικά σου, αφού θα προκύψουν έξοδα που ίσως να μην είχες υπολογίσει και θα χρειαστεί να θέσεις εκ νέου προτεραιότητες. Άνοιξε λοιπόν τον κύκλο και τις ευκαιρίες σου το πρώτο μισό του μήνα, αλλά φρόντισε να γνωρίζεις και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις προς το τέλος του μήνα.

 

Υδροχόος

idorxoos

Το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου μοιάζει έντονα κουραστικό αφού φαίνεται να προετοιμάζεις κάτι στον επαγγελματικό τομέα, χωρίς όμως να μπορείς να φέρεις στην επιφάνεια για την ώρα. Την ίδια όμως στιγμή, καλείσαι να διαχειριστείς κρίσεις στη δουλειά σου, να προσέξεις την ισορροπία στη σχέση σου με το αφεντικό ή τους υφισταμένους, να αντιληφθείς παρασκηνιακές κινήσεις που είναι σε θέση να σε έχουν ως στόχο και να φροντίζεις και την υγεία σου. Αυτό το τελευταίο μπορεί να σημαίνει πως χρειάζεται προσοχή η διατροφή σου, πως πρέπει να αποφύγεις να παρασυρθείς από απολαύσεις που προσθέτουν κιλά και κινδύνους στο σώμα σου, πως απαιτείται και μία προσεκτική διαχείριση των ψυχολογικών σου θεμάτων που σε πιέζουν. Το δεύτερο μισό του μήνα, με την είσοδο του Ερμή και της Αφροδίτης στο ζώδιο σου, το σκηνικό μπορεί να γίνει καλύτερο, αφού μπορείς να εκτονώσεις όσα σκέφτεσαι, αισθάνεσαι και σχεδιάζεις. Μίλησε ανοικτά σχετικά με τη σχέση σου, τόλμησε να κάνεις ένα παραπάνω βήμα στα επαγγελματικά σου και άσκησε κριτική που θα πονέσει κάποιους, αλλά ταυτόχρονα σε λυτρώνει αφού λαμβάνεις αποστάσεις που αδυνατούσες να χαράξεις πριν από λίγο καιρό.

 

Ιχθείς

piesces

Το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου θα σου προσφέρει αρκετές ευκαιρίες να κλείσεις κεφάλαια σε καταστάσεις της ζωής σου, αρκεί να βλέπεις αυτή την ευκαιρία και όχι να εστιάζεις σε νέες ενάρξεις που προσφέρονται εκεί γύρω σου. Οι σχέσεις σου με πρόσωπα του φιλικού κύκλου μπορεί να περάσουν από Συμπληγάδες και να πρέπει να κάνεις μία ουσιαστική κριτική σχετικά με το κατά πόσο ταιριάζεις με κάποια άτομο που παραμένουν στη θέση τους τη στιγμή που εσύ βρίσκεσαι σε διαδικασία αλλαγής. Δε χρειάζεται να κουκουλώσεις τις διαφορές σας, να λειάνεις τις αντιθέσεις σας, αλλά να διαθέτεις την τόλμη να πεις τα πράγματα με το όνομα τους. Ένα ταξίδι που αναβάλλεται μπορεί να σε στενοχωρήσει, αλλά μπορεί να συνειδητοποιείς πως αναζητάς νέους τρόπους αναψυχής. Η συμμετοχή σου σε μία επαγγελματική ομάδα δεν είναι πλέον δεδομένη, αφού ίσως να αναζητάς νέες επαγγελματικές εμπειρίες. Προς το τέλος του μήνα θα πρέπει να καταλάβεις πως αφήνεις πίσω σου ανθρώπους αφού θέλεις να προχωρήσεις μπροστά και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δε φαίνονται διατεθειμένοι να σε πάρουν από το χέρι για να κάνετε μαζί αυτή τη νέα διαδρομή.

  Για περισσότερες προβλέψεις επισκεφτείτε το προσωπικό του site κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


8 + = 14