Αστρολογικές προβλέψεις για τον Ιανουάριο

Facebook Twitter Email

Ο Γιώργος Σοφιάνης κάνει για το Le Blog αστρολογικές προβλέψεις με ψυχολογική χροιά.

Κριός

krios

Η επαναφορά στην πραγματικότητα μοιάζει μία ιδιαίτερη επίπονη διαδικασία αυτό τον Ιανουάριο, τουλάχιστον τις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα. Καλύτερα να δείξεις ψυχραιμία και υπομονή απέναντι σε καθυστερήσεις και ασυνεννοησία, σε δυσκολία εύρεσης κοινού τόπου σκέψης και δράσης με πρόσωπα που πρέπει να συνεργαστείς και στην επιμονή κάποιων ανθρώπων να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα μέσα από μία οπτική που απέχει από τη δική σου. Ίσως να είναι καλό να απομακρυνθείς για λίγο καιρό από την κεντρική σκηνή, να εστιάσεις στην προσωπική σου ψυχική και σωματική υγεία, να δώσεις μάχες με τις εσωτερικές σου ερινύες ακόμα και αν αυτό σε απομακρύνει από ένα περιβάλλον που συνήθισες να βρίσκεσαι. Ίσως πάλι να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις με τη δέουσα σοβαρότητα ένα θέμα υγείας, με στόχο στο τέλος του μήνα να διαθέτεις τη δύναμη και τη δυναμική να βάλεις μπροστά και πάλι τη μηχανή της ζωής σου. Ο Ιανουάριος προσπαθεί να σου διδάξει την τέχνη του tim­ing, οπότε απέφυγε τον ενθουσιασμό και τις εξάρσεις που θα βγάλουν έξω από μία σκηνή που στο τέλος του μήνα θα αποκτήσει και πάλι τρομερό ενδιαφέρον.

 

Ταύρος

tavros

Ο Ιανουάριος φαίνεται να είναι ένας μήνας που έχει ως στόχο να σε συστήσει εκ νέου σε ένα περιβάλλον που μπορεί να είναι νέο για εσένα ή να αποτελεί την ευκαιρία να παρουσιάσεις μία άλλη πλευρά σου. Με τον Ερμή ανάδρομο στο ξεκίνημα του μήνα πάντως, καλύτερα να αποφύγεις τις νέες συστάσεις που θα ήθελες να κρατήσουν στη ζωή σου, αφού είναι εξαιρετικά πιθανό να πέφτεις πάνω σε πρόσωπα που σου θυμίζουν στοιχεία από ένα παρελθόν που θέλεις να αφήσεις πίσω σου. Επίσης, φρόντισε να διαχειριστείς με σύνεση οικονομικά ζητήματα που είναι ικανά να σε κάνουν να εκτεθείς αργότερα. Το δεύτερο μισό του μήνα όμως καλείσαι να λάβεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις επαγγελματικού κυρίως χαρακτήρα, αφού θα πρέπει να αναμετρηθείς με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που καλείσαι να αναλάβεις. Το να προσπαθήσεις να κρυφτείς πίσω από αυτές, μοιάζει με μία παιδική συμπεριφορά σε συγκέντρωση μεγάλων, που μπορεί να αποτελεί και μία πηγή διασκέδασης, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να σε στιγματίσει και με τη ρετσινιά του/ης υπερφίαλου/ης και ανεύθυνου/ης.

 

Δίδυμοι

didimoi

Ο Ιανουάριος φαίνεται να είναι ένας μήνας που θα μπορούσε να ορίσει τη ζωή σου μέσα από νέα επαγγελματικά ή ερωτικά μονοπάτια, γι αυτό δώσε σημασία στα σημάδια που υπάρχουν γύρω σου. Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα δε χρειάζεται να βιαστείς ή να παλέψεις να επισπεύσεις κάποιες διεργασίες που δεν είναι έτοιμες να λάβουν χώρα, αφού δεν είναι έτοιμοι οι γύρω σου να ακολουθήσουν αυτά που προτείνεις ή δεν είσαι προετοιμασμένος/η να συμμετάσχεις σε κάτι που δεν είναι όπως ακριβώς το σκεφτόσουν. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα όμως, καλείσαι να αναλάβεις πρωτοβουλίες εκκαθάρισης ή να δώσεις τις απαντήσεις σου σε προτάσεις που έχεις δεχτεί και μοιάζουν πολύ δύσκολο να απορρίψεις. Αν όμως πρέπει να αλλάξεις δρόμο, τότε προσπάθησε να μην αφήσεις πληγές ανοικτές και βρες τον τρόπο να είσαι σαφής με τις επιλογές σου ή με τις ερωτήσεις που θα θέσεις, αφού κάθε απουσία σαφήνειας και ειλικρίνειας αυτή την περίοδο μπορεί να δημιουργήσει εξιδανικεύσεις ή απάτες που είναι πολύ εύκολο να λειτουργήσουν σαν κλέφτες πολύτιμων ονείρων ή αναμνήσεων.

 

Καρκίνος

karikinos

Το μυαλό σου θα συνεχίσει να ταξιδεύει στο ξεκίνημα του μήνα, αλλά ίσως και σε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτού, αφού μοιάζει σαν να έχεις ανακαλύψει λόγους για να ονειρεύεσαι ή να αντιμετωπίζεις το παρακάτω της ζωής σου με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Φυσικά, όλη η παραπάνω προοπτική εμπεριέχει και μία μεγάλη δόση εξιδανίκευσης ενός προσώπου ή μίας κατάστασης, μία μορφή άρνησης να δεις την πραγματικότητα οπότε να δημιουργείς ένα παράλληλο σύμπαν μέσα στο οποίο κινείσαι, δύο στοιχεία που θα πάψουν να υφίστανται μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Με την πάροδο των ημερών θα αντιληφθείς πως βουτάς εκ νέου σε μία καθημερινότητα που επιτάσσει την αλλαγή κάποιων δεδομένων που θα πρέπει να γίνουν περισσότερο σταθερά, οπότε κάποιες συζητήσεις θα πρέπει να οδηγήσουν και σε σημαντικές αποφάσεις. Αν πάλι αντιλαμβάνεσαι πως η επιστροφή στην πραγματικότητα σημαίνει μία καθόλου ευχάριστη προσγείωση, τότε θα πρέπει να σκεφτείς αν επιθυμείς να συνεχίσεις να πετάς, χωρίς όμως να έχεις την ίδια συντροφιά μαζί σου.

 

Λέων

leonlee

Η νέα χρονιά φαίνεται να ξεκινά με έναν τρόπο που μπορεί να αφήσει το αποτύπωμα της στη ζωή σου, αφού βρίσκεσαι μπροστά σε νέα δεδομένα στον ερωτικό ή επαγγελματικό τομέα, χωρίς να είσαι ακόμα όμως σε θέση να αντιληφθείς αν μπορείς να τα πιστέψεις ή απλά είναι ενδείξεις ενός αβέβαιου μέλλοντος. Μία νέα γνωριμία που έχει γίνει εδώ και λίγο καιρό μπορεί να σε έχει παραλύσει, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να εστιάσεις σε κανέναν άλλο τομέα της ζωής σου, πέρα από τα ερωτικά. Καλά θα κάνεις να θυμάσαι πως βρίσκεσαι μπροστά σε προσκλήσεις-προκλήσεις που δεν μπορείς να προσπεράσεις έτσι απλά, οπότε μη νομίζεις πως έχεις απέναντι σου ένα άτομο που είναι περαστικό. Μία νέα επαγγελματική προοπτική μπορεί να σε μπερδέψει, ειδικά αν λαμβάνει χώρα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, οπότε καλείσαι να αποφύγεις να δώσεις την τελική σου απάντηση, εκτός και αν επιδιώκεις να παίξεις με την τύχη σου. Η παράλυση που μπορεί να αισθάνεσαι τον Ιανουάριο μπορεί να αποτελέσει μία καλή αφορμή για να ζήσεις πιο χαλαρά από ότι συνήθως, αλλά στο τέλος του μήνα θα πρέπει να είσαι έτοιμος/η να αυξήσεις ταχύτητα αφού οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και ο χρόνος δε σε περιμένει.

 

Παρθένος

pathenos

Ο Ιανουάριος είναι μήνας εξελίξεων στον προσωπικό κυρίως τομέα, αφού η παρουσία του Άρη και της Αφροδίτης στους Ιχθείς σε φέρνει μπροστά σε προοπτικές που δεν μπορείς απλά να γυρίσεις το βλέμμα και να μην τις εξετάσεις. Η άλλη πλευρά φαίνεται να αναλαμβάνει να παίξει τους ρόλους του θύτη και του θύματος σε ένα μονόπρακτο που αναζητά συμπρωταγωνιστή/ρια, χωρίς όμως να είναι σαφής ο διαχωρισμός των ρόλων. Θα έρθεις αντιμέτωπος/η με την πιθανότητα της απόλυτης ευτυχίας αλλά και την ανοικτή πληγή μίας σχέσης που δε σε καλύπτει σε βάθος, με αποτέλεσμα να νιώθεις κάποιες φορές πως λαμβάνεις μέρος σε ταινία ψυχολογικής δράσης με εναλλασσόμενες αυξομειώσεις των σφυγμών του θεατή. Στον επαγγελματικό τομέα, καλείσαι να εμπιστευτείς το ένστικτο σου σχετικά με ανθρώπους που σε προσεγγίζουν και προτάσεις που λαμβάνεις, χωρίς όμως να ξεχνάς πως διαθέτεις και μία πολύ ισχυρή λογική υπόσταση η οποία θα σε βοηθήσει να αποδράσεις από αμφιβολίες και αμφισβητήσεις. Η έναρξη του νέου χρόνου θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις το τοπίο που υπάρχει στη ζωή σου, αρκεί βέβαια να αντιλαμβάνεσαι πως δεν μπορείς να είσαι μόνος/η και να αγνοείς την ανάγκη σου για συντροφικότητα.

 

Ζυγός

zigos

Αυτό που φαίνεται να αλλάζει στη ζωή σου τον Ιανουάριο είναι ο τομέας της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να καθαρίσεις ένα τοπίο που κάποιες φορές φαντάζει ιδανικό και ονειρικό και κάποιες άλλες στιγμές αποκτά μία σκληρή και τραυματική υφή. Μπορεί να περάσεις από στιγμές που θα πρέπει να ασχοληθείς με την υγεία σου, αφού το σώμα σου φαίνεται να σου μιλά και να πρέπει να ακούσεις πολύ καλά τι είναι αυτό που εκφράζει. Μπορεί πάλι να εμπλακείς σε νέα επαγγελματικά μονοπάτια, τα οποία όμως χρειάζονται προσοχή αφού έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που δεν μπορείς να γνωρίζεις κατά πόσο μπορείς να τους εμπιστευτείς ή θα χρειαστεί να παρατηρήσεις τις κινήσεις τους για κάποια χρονικό διάστημα. Το δεύτερο μισό του μήνα λοιπόν καλείσαι να χωρέσεις νέα δεδομένα σε μία παλιά πραγματικότητα, κάτι που σημαίνει πως είναι απαραίτητο να αφήσεις έξω από το οπτικό σου πεδίο συνήθειες και δραστηριότητες που κάποτε έμοιαζαν μία ευχάριστη επανάληψη, αλλά σήμερα μοιάζουν με μία ρουτίνα που σκοτώνει.

 

Σκορπιός

skorpiios

Η παραμονή του Άρη και της Αφροδίτης στους Ιχθείς τον Ιανουάριο δηλώνουν πως η νέα χρονιά ξεκινά με αρκετό ερωτικό ενδιαφέρον ή με επαφή με την έννοια της απόκτησης ενός παιδιού ή περνώντας χρόνο με παιδιά. Ο συναισθηματικός σου κόσμος μοιάζει ιδιαίτερα πλούσιος και θα προσπαθήσεις να εκφραστείς με τρόπο που δείχνει πως έχεις επαφή με τα αισθήματα σου, αλλά την ίδια στιγμή θα αντιλαμβάνεσαι πως δεν μπορείς και να τα ελέγξεις. Αν πάλι υπάρχουν θέματα που προκαλούν συγκρούσεις στον επαγγελματικό τομέα ή στη σχέση σου με άτομα του συγγενικού κύκλου, τότε μπορείς να βρεις καταφύγιο στη σχέση σου ή σε μία γνωριμία που δείχνει να εξελίσσεται ή πάλι θα θελήσεις να εκφραστείς μέσα από νέες δημιουργικές δραστηριότητες που σε απομακρύνουν από μία σκληρή πραγματικότητα. Ο Ιανουάριος φαίνεται να είναι ένας μήνας που σε ωθεί να έρθεις σε επαφή με τα αισθήματα σου, γι αυτό μην αρνηθείς να απομονωθείς κάποιες στιγμές αν αυτό αισθάνεσαι πως έχεις ανάγκη. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως έρχεσαι αντιμέτωπος/η με ερωτικές πληγές, ακόμα και μία τέτοια πράξη δείχνει πως αφήνεις άλλους να θεωρούν πως σε κέρδισαν προς στιγμής.

 

Τοξότης

karlie_kloss_victorias_secret_summer_2013_v1IIQ32Q.sized

Το ερώτημα του Ιανουαρίου έχει να κάνει με το αν λειτουργείς μέσα από συνθήκες παράλυσης ή αναδιοργάνωσης. Με την Αφροδίτη και τον Άρη να παραμένουν σχεδόν όλο το μήνα στους Ιχθείς, φαίνεται να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που πρέπει να ξεμπλέξεις, μέσα στο οποίο καλείσαι να μάθεις το νέο σου ρόλο, χωρίς όμως να είναι ευδιάκριτοι οι κανόνες που θα ακολουθήσεις. Μπορεί λοιπόν να μπερδευτείς ακόμα περισσότερο και να μην είσαι σε θέση να κατανοήσεις αν αγαπάς τη δουλειά σου ή όχι. Αν είσαι ευχαριστημένος/η από τη σχέση σου ή αναπολείς παλιότερες εποχές και προσπαθείς να τις κάνεις να ζήσουν και πάλι. Αν σου φταίει το σπίτι σου σαν χώρος και διακόσμηση ή οι άνθρωποι που είναι μέσα σε αυτό. Αν αναζητάς περισσότερες ημέρες διακοπών ή θέλεις να επιστρέψεις σε μία καθημερινότητα που σε βοηθά να μη σκέφτεσαι και πάρα πολύ αυτά που συμβαίνουν γύρω σου. Προς το τέλος του μήνα θα πρέπει να είσαι σαφής στις επιλογές σου, γιατί διαφορετικά κινδυνεύεις να φανείς αναξιόπιστος/η και πολύ ρηχός/η, σύμφωνα με τα λόγια ανθρώπων που βρίσκονται κοντά σου τον τελευταίο καιρό.

 

Αιγόκερως

happy1

Το πρώτο μισό του Ιανουαρίου φαίνεται αρκετά μπερδεμένο για εσένα, αφού υπάρχει μία πραγματικότητα που βιώνεις αλλά ίσως να αντιλαμβάνεσαι με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τους γύρω σου, και ένα παράλληλο σύμπαν που δεν μπορείς να καταλάβεις αν κουβαλά και κάποια δόση αλήθειας. Ένα ταξίδι αυτή την περίοδο μπορεί να μοιάζει με μία εμπειρία που δε σε ταξιδεύει μόνο σωματικά, αλλά κυρίως εγκεφαλικά αφού μπορεί να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που φαίνεται να μιλάτε μία γλώσσα που δεν είχες συνηθίσει να χρησιμοποιείς. Η επαφή σου πάλι με άτομα που είχατε καιρό να βρεθείτε θα σε βάλει στη διαδικασία να δεις τη ζωή σου μέσα από την οπτική τους, μία εικόνα που δεν αντιλαμβάνεσαι και πολύ εύκολα ή που επιλέγεις να απωθήσεις από μπροστά σου, γιατί σε κάνει να πρέπει να βουτήξεις βαθιά μέσα σου. Το δεύτερο μισό του μήνα όμως καλείσαι να διαχειριστείς αυτή την επαφή με την πραγματικότητα, αφού είναι καιρός να προχωρήσεις σε επιλογές που δείχνουν πως κάνεις τομές στη ζωή σου, ανεξάρτητα με το αν μοιάζει βολικό να παραμείνεις βολεμένος/η σε μία γνώριμη κατάσταση.

 

Υδροχόος

idroxo

Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας που έχει ως στόχο να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις κατά πόσο ξοδεύεις ενέργεια και ξοδεύεσαι σε ανθρώπους και καταστάσεις που τελικά δε σου αποφέρουν και κάτι ουσιαστικό. Με την Αφροδίτη και τον Άρη στους Ιχθείς σχεδόν για όλο το μήνα, φρόντισε να διευθετήσεις οικονομικά ζητήματα και να αποφύγεις να προχωρήσεις σε σπατάλες που μοιάζουν κάπως υπερβολικές, αφού μπορεί να προκύψουν περιστάσεις κατά τις οποίες θα παρασυρθείς από τη στιγμή. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα ακυρώσεις κάποιες συναντήσεις με άτομα του φιλικού κύκλου, πως θα θελήσεις να διαχωρίσεις τη θέση σου από τις επιθυμίες τους, πως θα βρεθείς μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνεις εκκαθάριση των δραστηριοτήτων που έχεις αναλάβει. Επίσης, δώσε σημασία και στον τομέα της υγείας αφού μπορεί να αντιμετωπίζεις ένα θέμα υπερκόπωσης ή κάποιες δυσλειτουργίας που έχει τις ρίζες της στο γεγονός πως δεν ακούς το σώμα σου τον τελευταίο καιρό. Στο τέλος του μήνα, έχεις την ευκαιρία να αποδράσεις από αυτή τη δύσκολη περίσταση της ζωής σου, αρκεί να παραδεχτείς πως έχεις κάνει κάποια σφάλματα που διορθώνονται με αποφασιστικές κινήσεις.

 

Ιχθείς

idroxoos

Η παραμονή του Άρη αλλά και της Αφροδίτης στο ζώδιο σου για σχεδόν όλο τον Ιανουάριο δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό στο ξεκίνημα του νέου έτους, που περιλαμβάνει κάποιες αλλαγές στη ζωή σου. Καλείσαι να κάνεις τομές με το παρελθόν και να δείξεις πως απογαλακτίζεσαι από μία περίοδο που κινήθηκες στη σκιά και στην ασφάλεια άλλων ανθρώπων. Θα χρειαστεί να διαμορφώσεις εκ νέου το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινηθείς και να συστηθείς από την αρχή απέναντι σε άτομα που θα συναντάς συχνά από εδώ και πέρα. Αν πάλι βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι, αν παλεύεις να βγεις από τις σκέψεις σου και βλέπεις πως συνεχίζεις να νιώθεις παραλυμένος/η αδυνατώντας να αναλάβεις δράσεις και πρωτοβουλίες, τότε θα πρέπει να αντιληφθείς πως κάτι τέτοιο θα σε αρρωστήσει. Η ανάγκη σου να έχεις κόσμο γύρω σου και να μη μένεις μόνος/η με τις σκέψεις σου, είναι ένα θέμα που σημαίνει πως προτιμάς να βρίσκεις λύσεις από άλλους και όχι να προχωράς σε τομές μέσα από προσωπική δράση, αλλά αυτό το μήνα η βοήθεια από τρίτους μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Για περισσότερες προβλέψεις επισκεφτείτε το προσωπικό του site κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 3 = 11