Η Sophia Collier έφτιαξε το δικό της αιώνιο νερό

Facebook Twitter Email

Για τη σημερινή μέρα η οποία φέρεται ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

“Mία μέρα διέσχιζα μία γέφυρα. Κάποια στιγμή σταμάτησα και ευχήθηκα να μπορούσα να αγγίξω το νερό που βρισκόταν από κάτω μαζί με τις ακτίνες που το διαπερνούσαν, να πάρω ένα κομμάτι του και να το κρατήσω για πάντα.

Δεν το έκανα αμέσως πράξη γιατί εκείνα τα χρόνια είχα μία δική μου εταιρεία και εργαζόμουν ως οικονομική αναλύτρια. Μπορεί να διαχειριζόμουν δισεκατομμύρια δολάρια δεν γνώριζα όμως, ότι θα ήταν δυνατόν να αναπτύξω ένα λογισμικό που θα μου έδινε τη δυνατότητα να αποτυπώσω το νερό σε στέρεο υλικό.

Το 2008 μόλις πούλησα την εταιρεία, επιδόθηκα στο να κάνω την ιδέα μου πραγματικότητα. Χάρισα τα ταγέρ και τα ψηλά τακούνια και άρχισα να δουλεύω πάνω σε αυτή. Ταξίδεψα στο Detroit και βρήκα τους τεχνικούς που με δίδαξαν πως να το κάνω. Έμαθα ani­ma­tion στην Pixar και κάποια στιγμή κατάφερα να δημιουργήσω μία χρωματική παλέτα σε συμπαγές ακρυλικό. Στη συνέχεια, αντί να προσλάβω ειδικούς, ανέπτυξα μεθόδους και εργαλεία που μου έδωσαν τη δυνατότητα να φτιάχνω μόνη μου τα έργα μου στο δικό μου studio.

Τώρα, κοιτώντας τη δουλειά μου νιώθω ηρεμία. Τα έντονα συναισθήματα και η σύγχυση βρήκαν ένα τόπο γαλήνης στη επιφάνεια του νερού που τη διαπερνούν οι ακτίνες του φωτός.”

Η Sophia Col­lier είναι αναγνωρισμένη καλλιτέχνης που ζει και δουλεύει στην καλιφόρνια από το 2011.

Είναι μία γυναίκα που αναζήτησε, και τελικά βρήκε στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας τον τρόπο να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ασταμάτητης δημιουργικής φλόγας που υπάρχει μέσα σε κάθε γυναικεία ψυχή. Ένα φίνο υλικό που χρησιμοποιήθηκε σε επίπεδο εργασίας, κοινωνικής ανάπτυξης και πολιτισμού και ακόμα –θέλω να πιστεύω– έχει πολύ δρόμο για να αποδείξει, όχι την υπεροχή του σε σχέση με το προσφιλές αντρικό φύλο, αλλά την όμορφη διαφορετικότητά του και τη δυναμική να είναι ευαίσθητο και ταυτόχρονα αυτόνομο.

1960_detail_section_800

Carved Acrylic, “River Under Me”

river_under_me_500

Carved Acrylic, “River Under Me”

αρτ1

Δείτε το προσωπικό της website

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


2 + = 6