Ο Sébastien Tellier στην Αθήνα

Facebook Twitter Email

“Ο Sébastien Tel­lier είναι ένα μοντέρνο αίνιγμα. O πιο επάξιος διάδοχος του Gains­bourg στη Γαλλία, μυστήριος τύπος με μούσια που καίει καρδιές με συνθέσεις γεμάτες συναίσθημα και αύρα που μαγεύει τα πλήθη.” ‘Eνας πολύ σημαντικός εκπρόσωπος της Γαλλικής σκηνής βρίσκεται στην Αθήνα.

Sébastien Tellier στην Αθήνα

Την τελευταία δεκαετία η Γαλλική elec­tro σκηνή, γίνεται όλο και περισσότερο σημαντική παίρνοντας τα σκήπτρα από τους Άγγλους. Από την εμφάνιση των Air και μετά, τα elec­tro pop θαύματα είναι όλο και περισσότερα, κάνοντας όσους αγαπούν το μουσικό είδος, να αναφωνήσουν vive la France. Ένα από αυτά είναι ο cult Sébastien Tel­lier που σήμερα θα εμφανιστεί στην Αθήνα στο Bios με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Air France.

“Οι πληθωρικές και εγωκεντρικές του εμφανίσεις δημιουργούν την εντύπωση ότι η φήμη του μπορεί να ξεπερνά τη μουσική του. Αλλά μετά τον βλέπεις να πιάνει ένα πιάνο, μια κιθάρα, ένα sam­pler και να γράφει τραγούδια όπως το La Ritournelle.

Από τότε που μπήκε στα γραφεία της Record Mak­ers και παρουσίασε τον εαυτό του με το μελαγχολικό Fan­tino, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο sound­track της ταινίας Χαμένοι στην μετάφραση της Σοφία Κόπολα, βρίσκεται σε ένα διαρκές ταξίδι επανεφεύρεσης και αποκάλυψης της αλήθειας.

Τον Απρίλιο του 2012 ο Sébastien επέστρεψε με το My God is Blue με σκοπό να βάλει τους θαυμαστές του κάτω από την ομπρέλα της αγάπης και να δημιουργήσει μια κοινωνία εσωτερικής αναζήτησης της αλήθειας.

Καθοδηγώντας τους ακροατές σε ένα κοσμικό ηχητικό περιβάλλον το οποίο διέπουν οι κλασικές του συνθέσεις με μία αίσθηση επικότητας. Στο ρόλο του νέου καλτ προφήτη– ηγέτη ο Sébastien Tel­lier οραματίζεται τα πλήθη μεσάνυχτα στη ντίσκο σε μία ατμόσφαιρα κατάνυξης. Αυτή την ατμόσφαιρα θα δημιουργήσει και στην Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου με σκοπό να μας μυήσει στον μπλε κόσμο του!

Το BIOS σε συνεργασία με το Reworks Fes­ti­val παρουσιάζει τον Sébastien Tel­lier και στην Θεσσαλονίκη σε ένα spe­cial show­case για τα 10 χρόνια BIOS, στο πλαίσιο του οποίου θα εμφανιστούν και οι Keep Shelly in Athens και Baby Guru στις 22 Σεπτεμβρίου..“
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του  Γαλλικού Ινστιτούτου

Όσοι πιστοί προσέλθετε θα πω εγώ και θα παραθέσω το αγαπημένο μου La Ritour­nelle.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 1 = 6