The Mondrian Cake

Facebook Twitter Email

To κέικ Mon­drian σερβίρεται στο Μουσείο ΜοΜα του San Fransisco.

Πάντα έβλεπα με επικριτικό μάτι την πλήρη εμπορευματοποίηση της τέχνης. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που μεγάλα μουσεία του κόσμου το παρακάνουν. Στην αρχή έδινα ένα δίκιο, αφού το εστιατόριο ή το πωλητήριο είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τους χώρους τέχνης. Όταν όμως στο Van Gogh του ‘Αμστερνταμ είδα μέχρι και χαρτοπετσέτες με χρυσάνθεμα τότε άρχισα να αλλάζω γνώμη. Και το κέρδος έχει τα όριά του.

Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης από την άλλη, έχουν κρατήσει αρκετά τα προσχήματα (συγχαρητήρια). Θα με απωθούσε πολύ να δω μετόπες του Παρθενώνα σε σερβίτσια, αν και εδώ που τα λέμε, εν μέσω κρίσης, μπροστά στο κέρδος τι είναι η ξεφτίλα…

Το κέικ Mon­drian που έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου και σερβίρεται στο MoMa του San Fran­sisco είναι μία ανάλογη περίπτωση. Φαίνεται φοβερό και γευστικότατο και έχει μία καλή δόση χιούμορ. Με άλλα λόγια θα σερβιριστεί σε άπειρα πιατάκια.

Το κάνω λοιπόν όρεξη αν και συνεχίζω να πιστεύω ότι η Σύνθεση #10 του μεγάλου Ολλανδού εικαστικού δεν έπρεπε να γίνει κεκάκι.

Δείτε ακόμα:



Leave a Reply


1 + = 8