Οι Kouklitas του Andrew Yang

Facebook Twitter Email

Oι κούκλες του Νεοϋορκέζου καλλιτέχνη Andrew Yang λέγονται Kouk­l­i­tas –από την Ελληνική λέξη “κούκλα”- και φιγουράρουν στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου.

Ο νεαρός Andrew Yang ζει και εργάζεται στο Μεγάλο Μήλο. Ξεκίνησε ως illus­tra­tor όμως πολύ σύντομα, το χόμπι του να φτιάχνει κούκλες, έγινε η μόνιμη ενασχόληση του που τον βοήθησε να συνεργαστεί με περιοδικά όπως η Vogue, το Harper’s Bazaar, Elle, Marie Claire, και The New York Times ή πρόσφατα, μεγάλα brands καλλυντικών όπως η Lancôme.

Τις Kouk­l­i­tas του –από το Ελληνικό όνομα Κούκλες — τις σχεδιάζει, τις ντύνει και τις ζωγραφίζει ο ίδιος.
Δεν είναι ακριβώς όμορφες. Είναι περισσότερο Tim Barton-νικές και Grand Guig­nol, δημιουργίες ενός παράξενου δικού του κόσμου, εύθραυστες παρουσίες που εκ κατασκευής δεν έχουν τον έλεγχο του εαυτού τους.

H Kouk­lita Anna Wintour

Θα μπορούσα να πω ότι είναι περισσότερο μια κριτική στο κόσμο της αστρόσκονης. Μια πιο κοφτερή, dark πλευρά του φεγγαριού. Παρόλαυτά, επειδή η μόδα γνωρίζει να τολμά και να αυτοσαρκάζεται, οι Kouk­l­i­tas έχουν γίνει ανάρπαστες σε συλλέκτες και fash­ion­istas ενώ αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά art state­ment που μπορεί να κάνει ένα brand.

Το βίντεο από την art per­for­mance Swoon Ephemera, από την Ελληνική λέξη “εφήμερα”.

Αυτές είναι οι συλλεκτικές που έφτιαξε για την εταιρία Lancôme και έχουν γίνει ήδη ανάρπαστες στην Ασία. Πρόκειται για την Alyssa (Porce­lain doll), Isabelle (Golden doll) και Camille (Star doll).

Δυστυχώς οι Kouk­l­i­tas δεν πωλούνται στην Ελλάδα. Βρίσκονται μόνο στο κατάστημα Bar­neys στη Νέα Υόρκη και στην Joyce Bou­tique στο Χονγκ Κονγκ.

 

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 5 = 9