Δείτε το Dancing Dreams

Facebook Twitter Email

Aύριο , Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο στα πλαίσια του CineDoc.gr , η προβολή του υπέροχου ντοκιμαντέρ για την Πίνα Μπάους με τίτλο Danc­ing Dreams.

Στην ταινία, στην οποία εμφανίζεται η Πίνα για τελευταία φορά πριν τον πρόωρο θάνατό της, το 2009, 46 αγόρια και κορίτσια 14–18 ετών από το Βούπερταλ της Γερμανίας, χωρίς προηγούμενη εμπειρία χορού, συμφωνούν να συμμετάσχουν στο Kon­tak­thof, μια παράσταση που δημιούργησε η Πίνα Μπάους το 1978. Οι νέοι αυτοί, από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα και με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους εφηβικούς τους δισταγμούς καθώς εργάζονται για να ανεβάσουν αυτή την απαιτητική –σωματικά και συναισθηματικά– παράσταση. Εξαιρετικά γυρισμένη, η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη τη χορογραφίας και τις πρόβες για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ η Πίνα Μπάους κεντάει με τους χαρακτήρες μια ακόμα δυναμική παράσταση.

 

Σε συνεργασία με τη New Star Films και το Athens Video Dance Project
Τιμή εισιτήριου: 6 ευρώ, Προπώληση βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ

Η ταινία προβάλλεται παράλληλα στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 7÷10÷2012), Αίθουσα Παύλος Ζάννας και Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Brave New World — Λευκωσία, Cine-Μαθήματα στα Χανιά καθώς και στον Γυμνό Οφθαλμό — Θέατρο Λιθογραφείο, στην Πάτρα. Πληροφορίες: τηλ. 210–7211073

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


3 + = 8