“Boyhood” η ταινία έκπληξη

Facebook Twitter Email

Το ετήσιο ραντεβού που έδιναν ο Iθαν Χoκ, η Πατρίσια Αρκέτ και τα δύο “παιδιά” τους κάθε καλοκαίρι επί δώδεκα χρόνια με τον σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, έλαβε τέλος προ ημερών στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ευτυχώς, γιατί η ταινία που μας χάρισαν είναι απολαυστική.

Από τον Γεώργιο Γερόπουλο

image2resize

Χωρίς μπάτζετ, παραγωγή και όλα τα Χολυγουντιανά προνόμια αλλά με φιλικές συμμετοχές και με χρήματα που διέθεσε ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (που στη συνέχεια θα λέμε για συντομία “Λινκ”) κινηματογραφούσε κάθε χρόνο τον φίλο του Χωκ, την επίσης φίλη του Αρκέτ –την sexy star των ’80ς με τα στραβά δοντάκια, που τώρα πια αφράτεψε λίγο-, την κόρη του και τον εξάχρονο ‘Ελαν Κολτρέιν που ανακάλυψε τυχαία σε κάστινγκ, αποτυπώνοντας ένα στόρι που μοιάζει ανέφικτο να πραγματοποιηθεί. Περιέγραψε τον δωδεκαετή βίο μιας μέσης αμερικανικής οικογένειας με τους ίδιους ηθοποιούς, τους οποίους από σκηνή σε σκηνή τους βλέπουμε να μεγαλώνουν πραγματικά, χωρίς μέικαπ ή άλλα κινηματογραφικά εφέ.

Ellar-Coltrane-5-facts-about-Boyhood-actor-through-the-years-Civer

Ο “Λινκ” με μόλις 39 ώρες γυρισμάτων μας χαρίζει μια απολαυστική τρίωρη ταινία. Καλό θα είναι να την παρακολουθήσουμε σε συνοικιακό σινεμά που κάνει διάλειμμα για να μην πιαστούμε. Όχι, το σενάριο δεν είναι πρωτότυπο, κάθε άλλο. Τα περιστατικά που συμβαίνουν είναι σχετικά οικεία. Κάποιες στιγμές της ταινίας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι μας τις έχουμε βιώσει, είτε στο κοντινό μας είτε σε κάποιο μακρινό μας περιβάλλον. Όλοι γνωρίζουμε κάποιο χωρισμένο ζευγάρι, όλοι μας υπήρξαμε παιδιά, έφηβοι, μαθητές, φίλοι, εραστές, σύντροφοι. Όλοι μας έχουμε γνωρίσει κάποιον με “λίγα” προβλήματα αλκοολισμού. Όλοι μας έχουμε βιώσει την γλυκιά συναισθηματική αποπνικτική ζεστασιά των παππούδων. Όλοι μας κάποτε ενηλικιωθήκαμε. Ή μήπως όχι τελικά; Μήπως θα θέλαμε όλα να αρχίζαν τώρα; Μήπως δεν θα θέλαμε να τελειώσει ποτέ η παιδική μας ηλικία; Απλά το γνωρίζουμε όταν πλέον έχουμε οριστικά μετακομίσει στη “περιοχή των σοβαροφανών ενηλίκων”. Το “Μεγαλώνοντας” πέραν της πρωτοτυπίας που χρησιμοποίησε τους ίδιους ηθοποιούς επί δώδεκα χρόνια δεν έχει τίποτα άλλο το συναρπαστικό. Δεν θέλουμε όμως να τελειώσει κι ας κρατάει τρεις ολόκληρες ώρες.

Ίσως γιατί κανείς μας δεν θέλει πραγματικά να μεγαλώσει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

Boyhood-6

Boy­hood info

• Ήδη φλερτάρει με το κόκκινο χαλί των Όσκαρ.

• Έκανε απρόσμενη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική.Οπότε κατά πως φαίνεται, θα πληρωθούν και οι 400 εθελοντές-συντελεστές, που δούλεψαν με τον “Λινκ”, για την υλοποίηση του φιλμ.

• Ο Μέισον, ο μικρός πρωταγωνιστής, αναδεικνύεται σε νέο σινε-αστέρι. Tο αληθινό του όνομα είναι Ελαν Κολτρέιν.

• Ο Κολτρέιν άλλαξε 72 χτενίσματα από τα 7 που έπαιξε πρώτη φορά για το φίλμ, έως τα 19 που τελείωσαν επιτέλους τα γυρίσματα.

ellarmaster

• Ο Iθαν Χoκ ήταν 31 και σήμερα είναι 43. Ο “Λινκ” ήταν 41 όταν το σκέφτηκε και σήμερα 53. Η Αρκέτ ήταν 34 και σήμερα 46 και καλύτερη από τότε. Η κόρη του “Λινκ” Λόρελέι ήταν 8 και είναι 20 και πιο βαριεστημένη από ποτέ.

• Το φορτηγάκι που “παίζει” στο “Μεγαλώνοντας” είναι στ’ αλήθεια του νεαρού πρωταγωνιστή.

Υ.Γ Το sound­track της ταινίας  θα σας κερδίσει.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


2 + 1 =