Οι καραμέλες της Ana Kras

Facebook Twitter Email

Τα φωτιστικά-bonbons της Ana Kras είναι φτιαγμένα στο χέρι.

skir

H Ana Kras είναι designer από το Βελιγράδι. Από τη νεαρή της κι όλας ηλικία έμαθε να σχεδιάζει πάνω στο χαρτί και όχι στον υπολογιστή. Σύντομα η δουλειά της κέρδισε την προσοχή των εκλεκτών του είδους και τα διάσημα φωτιστικά Bon­bons (καραμέλες) παρουσιάζονται πια στα μεγαλύτερα design blogs και περιοδικά συζητώντας για μία μοναδική, μίνιμαλ αισθητική, στη λογική της επαναχρησιμοποίησης και της χειροποίητης κατασκευής.

Οι σκελετοί από καπέλα για πορτατίφ πλέκονται στο χέρι από την Kras, παραδίδοντας ένα new age σχέδιο με απλές γραμμές και όμορφα χρώματα που προδίδει αμέσως στο χώρο τον προσωπικό κόπο που έχει κάνει η δημιουργός τους.

Σε πολλές περιπτώσεις τολμά να χρησιμοποιεί χρηστικές ιδέες φίλων της όπως “Τι θα γίνει εάν δηλαδή ρίξουμε πάνω σε μία παλιά λάμπα δαπέδου ένα όμορφο ύφασμα;” Αυτό!

106_dve-ml

Αυτό που θεωρώ άψογο είναι ότι η αδελφή ψυχή Kras μιλάει για τις Καραμέλες τις με τρόπο φροντιστικό, σχεδόν ερωτικό όπως δηλαδή αρμόζει σε κάτι που δεν έχει φτιαχτεί μαζικά και άρα είναι μοναδικό.

Για να καταλάβετε τη δουλειά της, δείτε οπωσδήποτε το βίντεο “Shy Ges­tures” που ανέβηκε πριν λίγο καιρό στο εξαιρετικό site The Avant-garde Diaries.

205_bon-tag

205_cirkus

Πρόχειρα σχέδια στο χαρτί.  166_1_v3

166_2

166_3

166_4

Περισσότερα στο www.anakras.com

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 8 = 12