Ο Ταλαντούχος Κύριος Albarn

Facebook Twitter Email

‘Ο,τι πιο σπουδαίο έχει βγάλει η μουσική βιομηχανία της Αγγλίας την τελευταία 20ετία.

1382974553_5_damon_albarn_and_graham_coxon_on_scooter

Aγόρασα το “Mod­ern Life is Rub­bish” των Blur και κρατώντας ευλαβικά τη σακούλα του δισκάδικου Piliglim μπήκα στο λεωφορείο για το ήσυχο και τακτοποιημένο προάστιό μου.

‘Εβγαλα τον δίσκο και άφησα τη βελόνα να πέσει στο πρώτο κομμάτι του εφηβικού μου soundtrack.

Σας διαβεβαιώ ότι μπορώ να αναγνωρίσω τη φωνή του Damon Albarn, συνθέτη και γλυκά μελαγχολικού front­man των –τότε– Blur ακόμα και όταν κρύβεται πίσω από ήρωες κόμικ του προ-τελευταίου ιδιοφυούς μουσικού του σχήματος με το όνομα Gorillaz.

2014DamonAlbarn_NoelGallagher_Getty185049740270314

O Damon στα τέλη των 90’s με τον “αντίπαλο“μέλος του γκρουπ Oasis

Ο Damon όμως άλλαξε όπως οφείλει να αλλάζει ένας άνθρωπος καθώς μεγαλώνει.

Από την mod εμφάνιση και την εμμονή στην αγνότητα του αναλογικού κόσμου, αναζήτησε τις θαυμαστές δυνατότητες που μπορούν να σου προσφέρουν οι μηχανές εάν τους δώσεις στοιχεία από hip-hop, όπερας, elec­tron­ica και world music. ‘Eτσι συνέχισε την πορεία του χωρίς τους Blur κυνηγώντας δαίμονες, ρομποτικά όνειρα και βάζοντας ερωτηματικά για τον τρόπο που ζούμε, τις μαύρες και φωτεινές σκέψεις μας. Τον Θεό και την μαμά Αγγλία.

damon620_1965141a

Οι Goril­laz καθώς και τα μετέπειτα σόλο άλμπουμ του “Dr Dee” και “Jour­ney to the West” αποτελούν διαμάντια της σύγχρονης μουσικής σκηνής της Αγγλίας, μίας χώρας με αδιάφορη εθνική κουζίνα, φούτμπολ, μπίρες, υστερικούς καβγάδες στις παμπ, φοβερά μουσεία, περιοδικά και τη σημαντικότερη pop & rock ιστορία.

Κανείς δεν είναι τέλειος.

Το τελευταίο δημιούργημα της απολαυστικής σόλο πορείας του “Every­day Robots” με έκανε να κάνω σκεφτώ ότι ο Damon του βινύλιου, εκείνο το λατρευτό τέκνο της Brit pop κουλτούρας είναι η σύγχρονη μουσική ιδιοφυΐα της χώρας του.

Damon-albarn-everyday-robots

Damon-Albarn
’Ηδη το ακούω παντού.

To γλυκόπικρο “Lonely press play“

Καλό απόγευμα

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


1 + 6 =