4 Κλικ που αξίζει να κάνεις

Facebook Twitter Email

 ‘Οσα αυτή την εβδομάδα αξίζει να δεις, να σκεφτείς και κάνεις.

Zadig & Voltaire F/W 2016–17

Το νέο fash­ion film του brand Zadig & Voltaire εμπνέεται από το κινηματογραφικό φιλμ “Oι Εραστές της Γέφυρας” (της ιστορικής Pont Neuf του Παρισιού).

Poetic.

Πρόταση για θέατρο: Tο Κουκλόσπιτο

Το 1879 η θεατρική Νόρα του Ερρίκου ‘Ιψεν κλείνει πίσω της την πόρτα του “Κουκλόσπιτου”.

Πέρασαν χρόνια και το θεατρικό έργο που προκάλεσε ταραχή στο κοινό της εποχής, αποτελεί σήμερα ένα θεατρικό ταξίδι αυτογνωσίας. Σε πρώτο επίπεδο πραγματεύεται τις σχέσεις ενός ζευγαριού και τη θέση της γυναίκας σε αυτή.
Τελικά όμως γλιστράει στο περιεχόμενο αυτού του “κουτιού” μέσα στο οποίο συχνά επιλέγεις να ζεις, και αποκαλύπτει το εσωτερικό του.

“Η Νόρα αναζητά και προσμένει το “θαύμα” κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνιές των ανέμων γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου.

Πού;

Θέατρο Οδού Κυκλάδων “Λευτέρης Βογιατζής”
Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη | τηλ. 210 8217877

Σκηνοθεσία: Γιώργου Σκεύα

Η Αμαλία Μουτούση στον εμβληματικό ρόλο της Νόρας. Μαζί της ο ‘Αρης Λεμπεσόπουλος.

 

Lit­tle Ele­phants

ba1fcb_f4562b1f6e0941eda928ae6b796c528b

Ο δύσκολος ρόλος της νέας μαμάς είναι να δημιουργήσει ένα δυνατό άνθρωπο με αυτοεκτίμηση και εσωτερική πειθαρχία. Καθόλου εύκολος ρόλος (φαίνεται). Πιστεύω όμως σύμφωνα με το μητρικό ένστικτο με το οποίο κάθε γυναίκα –μητέρα και μη– είναι οπλισμένη, ότι όποιος τον βλέπει (τον ρόλο) στα πλαίσια ενός νέου, συναρπαστικού lifestyle τύπου Angelina Jolie/Brad Pitt τότε, πλανάται πλάνη οικτράν.

Συμφωνώ λοιπόν ότι η γιόγκα μπορεί να σε βοηθήσει πολύ σε αυτό το ταξίδι μαζί με το παιδί σου. Ο λόγος είναι ότι τα παιδιά που κάνουν γιόγκα πιστεύουν περισσότερο στις δυνάμεις τους, τα πηγαίνουν καλά στα μαθήματα, διαχειρίζονται καλύτερα το στρες και πειθαρχούν ευκολότερα.

Στο insta­gram με ακολούθησε το www.theblueelephant.gr ένα yoga cen­ter που ασχολείται μόνο με την παιδική γιόγκα. Περιηγήσου. Και μόνο το logo δημιουργεί διάθεση για άσκηση μαζί με παιχνίδι.
Τους ευχαριστώ για την επικοινωνία.

“Disco”

Αni­ma­tion που μου το έστειλαν στο Face­book καθότι θαυμάζω τον σύγχρονο χορό.

Enjoy.

Ralf Hilden­beu­tel — Disco from Boris See­wald on Vimeo.

Bonus

Το Φως των Λέξεων

“Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, ούτε απευθύνομαι σε κάποιο συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό. Θέλω “Το Φως Των Λέξεων” να σκορπιστεί παντού, να ζεστάνει τα χέρια και τις καρδιές των ανθρώπων που διψάνε. Να συντονιστεί με τις συνδέσεις, τις ανατροπές, τις γόνιμες συγκρούσεις που ορμητικά οδηγούν στις αποδεσμεύσεις από όλα όσα μας κρατάνε παθητικούς θεατές μπροστά στο μεγαλείο της ζωής. Από τις πεποιθήσεις που μας θέλουν ανεπαρκείς, ανάξιους και ερμητικά φοβισμένους.
Θέλω να γίνει η ανθρωπιά, η νέα θρησκεία.” M.Δ

Το πρώτο βιβλίο του Μιχάλη Δέλτα “Το Φως Των Λέξεων” κυκλοφόρησε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, από τις Εκδόσεις ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ.

Καλό βράδυ.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


7 + = 12