4 κλικ που αξίζει να κάνεις

Facebook Twitter Email

Μερικά από τα δυνατά κλικ που δημιουργήθηκαν τις ημέρες της καραντίνας

Σ.σ Αφιερωμένο σε όσους πέρασαν αυτή την κρίση μόνοι τους, ή μόνοι τους ανάμεσα σε άλλους.

Φίλμ

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος ανταποκρίνεται με το δικό του προσωπικό τρόπο, στο κάλεσμα ENTER της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με την ταινία μικρού μήκους ‘Οταν Κοιμάσαι ο Κόσμος Αδειάζει. Πρόκειται για ένα visual ερωτικό γράμμα για μια σχέση που γεννήθηκε λίγο πριν την πανδημία και διακόπηκε ψυχρά από τις επιπτώσεις της, στην περίπτωση αυτή ενός βαθιού, συνειδησιακού “ύπνου”, ενός μουδιάσματος μπροστά στην αγάπη και μιας απέραντης ερημοποίησης της ψυχής. Μόνη παρηγοριά στην ερημία ενός κόσμου που νοσεί αποτελούν οι σκέψεις ενός άντρα για μια γυναίκα σε ένα σκηνικό που καταρρέει και το μόνο που μένει αληθινό είναι η κάθαρση ενός αβάσταχτου, λυτρωτικού “περίμενε”.

Μουσική

Το Ελληνικό μουσικό γκρουπ Usu­rum ζητά από τους fol­low­ers να τους στείλουν εικόνες από την καραντίνα τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα αισιόδοξο άκουσμα και γα το πόσο θέλουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Χορός

Μια από τις πιο δυνατές μορφές τέχνης, ο χορός, κλασικός και σύγχρονος, έδωσε σε παγκόσμια κλίμακα μερικές από τις καλύτερες εικόνες στις μέρες της αβεβαιότητας και του εγκλεισμού. Χορογραφίες που προκύπτουν από τη συρραφή χορευτών που χορεύουν στο σπίτι τους, γεννήθηκαν από τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, δίνοντας στην τέχνη του χορού την ευκαιρία να υπενθυμίσει το εκφραστικό μεγαλείο της σε ένα ευρύτερο κοινό.

Μοιράζομαι αυτό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Art­work

Screen Shot 2020-05-14 at 9.10.09 PM

Το νταναϊστικό κολάζ που κλήθηκαν να ολοκληρώσουν ‘Ελληνες cre­ators για το project DIY work­shop: To make rad­i­cal poetry from home είναι ένα χάρμα οφθαλμών και ένα οπτικό ταξίδι σε για μια σκληρή αλλά και διαφωτιστική εμπειρία σε σχέση με τις σκέψεις που δημιουργεί μια πανδημία.
Σκόρπιες λέξεις επιμελώς ατημέλητα ριγμένες στο χαρτί συνθέτουν προσωπικά ποιήματα που ευελπιστούν να κουμπώσουν με κομμάτια και της δικής σου ψυχής.

Μπορείς να το βρεις εδώ

Bonus

Κάποια στιγμή εκεί που περπατάς για να μην πέσεις, σταματάς να γκρινιάζεις και απλά στέκεσαι και σκέφτεσαι “Τι τέλεια μέρα!”

*Από το sound­track της ταινίας Winona του The Boy.

Nα είστε καλά και να προσέχετε μήπως έρθουν καλύτερες μέρες.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


2 + 9 =