Οι καλύτερες ταινίες για τη μόδα

Facebook Twitter Email

Οι καλύτερες ταινίες για την (απατηλή) λάμψη του κόσμου της μόδας.

BLOW-UP (1966) του Michelan­gelo Anto­nioni
Η μηχανή του νεαρού φωτογράφου μόδας David Hem­mings είναι απλά το μέσον για τη δημιουργία ενός φιλμ που απαθανατίζει με τον καλύτερο τρόπο την mod κουλτούρα του Λονδίνου των 60’s.

 

ΥVES SAINT LAURENT (2013) του Jalil Les­pert (προσεχώς στους κινηματογράφους)
Βιογραφική ταινία για τη ζωή του Γάλλου μετρ της μόδας. Ξεκινά από την ανάθεση του οίκου Chris­t­ian Dior στον μόλις 21χρονο Yves και προχωρά αναλύοντας ακόμα και τις πιο μαύρες πλευρές της προσωπικότητάς του.
’Ολοι μιλάνε για την μοναδική ερμηνεία του νεαρού Pierre Niney στο ρόλο του Yves Saint Laurent.

 

FUNNY FACE (1957) του Stan­ley Donen
Ο προάγγελος της ταινίας “Ο Διάβολος Φορούσε Prada”. Στο Funny Face η Audrey Hep­burn μεταμορφώνεται από άχαρη βιβλιοθηκάριος σε beauty icon, χάρη στους αλάνθαστους αισθητήρες του φωτογράφου Fred Astaire που την ξεχωρίζει ακόμα και με καλογριέ φόρεμα.

 

DIANA VREELAND: THE EYE HAS TO TRAVEL (2011) της Lisa Immordino Vree­land
Η ζωή και το έργο της θρυλικής fash­ion edi­tor της Vogue, μίας σιδηράς κυρίας με τον αυστηρό επαγγελματισμό και τη νεωτεριστική ματιά που καθόρισε τη μοντέρνα αισθητική της μόδας.

 

LAGERFELD CONFIDENTIAL (2007) του Rodolfe Mar­coni
Mε απλά λόγια: Τρία χρόνια πήρε στον Rodolfe Mar­coni να ολοκληρώσει το κινηματογραφικό πορτρέτο του τελειομανούς Karl Lagerfeld.

 

THE SEPTEMBER ISSUE (2009) του R.J. Cut­ler
Ποιος φοβάται την Anna Win­tour;
Ολο το back­stage και η φρενίτιδα της δημιουργίας του jumbo τεύχους του Σεπτεμβρίου 2007 της Αμερικάνικης Vogue, με κεντρικό πρόσωπο την διεθύντρια του περιοδικού Anna Wintour.

 

WHO ARE YOU, POLLY MAGGOO? (1966) του Willian Klein
Ψαγμένο φιλμ από τα 60’s, πολύ κοντά στο κινηματογραφικό κίνημα της nou­velle vague. Πρόκειται για μία καυστική σάτιρα στην αστρόσκονη του μόντελινγκ που ακόμα και σήμερα δείχνει πολύ “μπροστά” για την εποχή της.

 

COCO BEFORE CHANEL (2009) της Anne Fontain
H Γαλλίδα ηθοποιός Audrey Tatou ενσαρκώνει με απόλυτη επιτυχία τα πρώτα βήματα της θρυλικής Μade­moi­selle Gabrielle Chanel στον κόσμο της μόδας και καθώς και το πέρασμά της από την φτώχια στα μεγάλα βουλεβάρτα των Παρισίων.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


6 + = 13