Τέχνη με λευκά μπαλόνια

Facebook Twitter Email

 Η τέχνη του χορογράφου William Forsythe είναι ο χορός. Ακόμα και εάν οι χορευτές είναι λευκά μπαλόνια.

τέχνη

Ο καλλιτέχνης William Forsythe μεγάλωσε και ζει στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορογράφος σε μεγάλες σκηνές κλασικού χορού όπως (New York City Bal­let, San Fran­cisco Bal­let, Bal­let Frank­furt, England’s Royal Bal­let, Paris Opera Bal­let). Ταυτόχρονα ανέπτυξε δράση στη δημιουργία art instal­la­tion που σχετίζονται με τη τέχνη του χορού. Η δουλειά του σε αυτόν τον τομέα, σχετίζεται με την ευρύτερη ερευνά του για το πως ο χορός μπορεί να βρει εφαρμογή στη σύγχρονη τέχνη.

τέχνη

Το Scat­tered Crowd της σειράς Chore­o­graphic Objects είναι μία τέτοια απόπειρα: Χιλιάδες μπαλόνια γεμίζουν τις αίθουσες του Bock­en­heimer Depot στην πόλη της Φρανκφούρτης, δημιουργώντας ένα εκστατικό θέαμα, μία 3-D εμπειρία στη τέχνη, όπως δηλαδή και το μπαλέτο. Ο William Forsythe χορογραφεί λευκά μπαλόνια “διάσπαρτα στο πλήθος” που άλλοτε κινούνται, άλλοτε στέκουν ακίνητα κι έχουν διαφορετική ταχύτητα και κατεύθυνση.

Νομίζω και μόνο να περπατάς ανάμεσά τους έχεις την αίσθηση ότι κάπως σαν να μπλέκεσαι σε μία χορογραφία μπαλέτου, πολύ καλά οργανωμένη με αργές και λεπτές κινήσεις.

τέχνη

τέχνη

Δείτε το βίντεο που θα σας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της έκθεσης:

Δείτε ακόμα:One Response to “Τέχνη με λευκά μπαλόνια”

  1. mary says:

    Τι ωραίο που είναι; Ωραία ιδέα!

Leave a Reply


2 + = 4