Ο Andy Warhol και το Καταραμένο φίδι

Facebook Twitter Email

Ο εκδοτικός οίκος Thames & Hud­son πρόκειται να εκδώσει βιβλίο με σπάνια έργα τέχνης του Andy Warhol από την εποχή που εκείνος ήταν ακόμα ένας άσημος illus­tra­tor. To θέμα τους; Το social climbing.

360183

To να ανεβαίνεις σε θώκους εξουσίας και να κατακτάς θέσεις στον κόσμο της μόδας δεν είναι κακό. Πάντα βέβαια εξαρτάται από το πως το κάνεις. Το κάνεις όπως ο Noa the Boa;

H ιστορία έχει ως εξής.

Ο Πάπας της pop art Andy Warhol πριν γίνει Πάπας ήταν ένας τίμιος illus­tra­tor που έψαχνε για μία δουλειά στο χώρο της διαφήμισης. Kαι μία μέρα τη βρήκε στον Νεοϋορκέζικο οίκο με το όνομα σιδηρόδρομος Teddy and Arthur Fleming-Joffe διάσημο για τα δερμάτινα είδη του. Οι εν λόγω κύριοι του εμπιστευτήκαν στον νεαρό Andy την καμπάνια και το promo του brand τους και δεν έπεσαν καθόλου έξω στη επιλογή τους.

“Ο Andy έφτιαξε για εμάς κάρτες, το χαρτί περιτυλίγματος, τις τσάντες του καταστήματος, τις διαφημιστικές καμπάνιες για τα περιοδικά ακόμα κι ένα έγχρωμο βιβλίο με σχέδιά του, ειδικά για τους πελάτες μας” αναφέρουν οι δύο επιχειρηματίες στο πρόλογο του βιβλίου “The Auto­bi­og­ra­phy of a Snake” το οποίο μιλά για μία σειρά με σπάνια illus­tra­tions του καλλιτέχνη της pop art, πλούσια σε χρώματα και ειρωνικά Warhol-ικα σχόλια.

‘Εχει και συνέχεια. Όταν το 1963 το δίδυμο Teddy and Arthur Fleming-Joffe κέρδισαν το βραβείο Coty Amer­i­can Fash­ion Crit­ics, ο Warhol έβαλε στα σκαριά ακόμα μία σειρά από προσχέδια (slides) με σκοπό να γίνουν στη συνέχεια ένα μικρό φιλμ που θα έπαιζε ως “χαλί” στην τελετή απονομής.

Το φιλμ δεν έγινε ποτέ, έμεινε όμως ο πρωταγωνιστής το φίδι Noa the Boa. Ο ασυγκράτητος όφις Noa the Boa είχε μια ακαταμάχητη διάθεση για να ανέλθει ύπουλα στον κόσμο της μόδας, τόσο ακαταμάχητη που δε δίσταζε να αναρριχηθεί στο μπρασελέ της Liz Tay­lor, το πουκάμισο της Coco Chanel ή το παπούτσι της Diana Vree­land (δες σχετικές φωτό).

360187

360186

360185

Τo Ίδρυμα Andy Warhol έβγαλε στο φως τα σχέδια του Noa the Boa και σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Thames & Hud­son θα εκδοθούν σύντομα σε βιβλίο.

“Κάθε ομοιότητα του Andy Warhol, του δημιουργικού ανθρώπου που λάτρευε τα celebri­ties” αναφέρεται στον πρόλογο της έκδοσης “είναι απλά συμπτωματική”.

Ε, εννοείται! (θεός Warhol)

 

Pho­tos: The Auto­bi­og­ra­phy of a Snake © 2016 The Andy Warhol Museum, Pitts­burgh, PA, a Museum of the Carnegie Insti­tute. Works included in this vol­ume were cre­ated for Fleming-Joffe, Ltd. New York, NY and are gifts of Teddy and Arthur Edelman

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


2 + 9 =