Ξεκίνησε σήμερα στο Μουσείου Μπενάκη το art project Αs One της Marina Abramović

Facebook Twitter Email

Πρόκειται για ένα κοινωνικό, συμμετοχικό project, βασισμένο στη «Μέθοδο Abramović», σε συνδυασμό με παράλληλο πρόγραμμα per­for­mance και άυλης τέχνης, με τον τίτλο NEON-MAI Lab.

Είσαι λάτρης της σύγχρονης τέχνης;

0debc795-1f26-49c9-ae42-cc4165e4dcdd

Στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς θα τρέχει για έξι εβδομάδες το συμμετοχικό κοινωνικό project, βασισμένο στη «Μέθοδο Abramović»μια σειρά ασκήσεων σχεδιασμένες από τη Marina Abramović τα τελευταία 40 χρόνια, με σκοπό τη διερεύνηση των ορίων του σώματος και του μυαλού.
Στο συγκεκριμένο project, το κοινό θα έχει βιωματική επαφή με την τέχνη της per­for­mance. Παράλληλα, το Lab θα παρουσιάζει μακράς διάρκειας per­for­mance, συνομιλίες, εργαστήρια και διαλέξεις, με ανερχόμενους έλληνες καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από τη Marina Abramović και την επιμελητική ομάδα.

Πρόκειται για μία ιδιότυπη αλλά άκρως ενδιαφέρουσα πολιτιστική δραστηριότητα που έγινε σε συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Marina Abramović Insti­tute (MAI) σε μια προσπάθειά τους να έχει την ευκαιρία το Ελληνικό κοινό να αναδείξει νέους καλλιτέχνες της per­for­mance art.

Εάν θέλεις να κερδίσεις την εμπειρία ενός τέτοιου art event και να εξοικειωθείς με αυτό το είδος τέχνης στο οποίο η Marina Abramović αποτελεί μία από τις κορυφαίες φιγούρες δεν έχεις παρά να συμμετέχεις.

Eάν σου έκανε κλικ δες το πρόγραμμα εδώ.

Διάρκεια
10/03/2016 — 24/04/2016
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα
Δες και το σχετικό βίντεο με τους καλλιτέχνες

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


7 + = 15