Βιβλία της μόδας

Facebook Twitter Email

Τα cof­fee table βιβλία είναι νέα η εμμονή της μόδας.

Τα βιβλία των μεγάλων οίκων μόδας με σπάνιο, back­stage ή προσωπικό υλικό  βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους. Οι εκδόσεις διαδέχονται πια μία την άλλη, ενώ κάθε έκδοση χαίρει ιδιαίτερης προβολής.
Η επιτυχία τους έχει λογική. Τα cof­fee table βιβλία μόδας είναι δημοφιλή γιατί αγοράζοντάς τα είναι σαν να αγοράζεις κάτι από το μύθο του οίκου ή πιο συγκεκριμένα, σαν να έχεις στα χέρια σου ένα πολυτελές αξεσουάρ σε προσιτή τιμή.

mcqueen_502250505_north_545x

Alexan­der McQueen, Work­ing Process – Φωτογραφίες Nick Wapling­ton κείμενο Susanna Frankel, (edi­tions Dami­ani). Το 2008 ο φωτογράφος Nick Wapling­ton πήρε την άδεια από τον Alexan­der McQueen να τραβήξει φωτογραφίες από την προετοιμασία της κολεξιόν “The Horn of Plenty”. Το αποτέλεσμα είναι μία ρετροσπεκτίβα με μοναδικό αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό, stοry­boards και πολύ ενδιαφέροντα κείμενα.

cover_lemondeselonkarl_couv_618229577_north_545x

“Δεν είναι τα ρούχα που οφείλουν να σου ταιριάζουν. Εσείς οφείλεις να ταιριάζεις στα ρούχα σου” “Η προσωπικότητα αρχίζει εκεί που τελειώνουν οι συγκρίσεις”. Οι αφορισμοί ή αλλιώς “Karlismes” του σχεδιαστή Karl Lager­feld είναι απολαυστικοί. Βρείτε τους στο βιβλίο “The World Accord­ing to Karl” (Εκδόσεις Flam­mar­ion) και αποστηθίστε όσους θα σας κάνουν κλικ.

cover_patou_724905621_north_545x

O Γάλλος σχεδιαστή μόδας Jean Patou έζησε στα 20’s και στα 30’s και υπήρξε ο σημαντικότερος ανταγωνιστής της Coco Chanel. Του οφείλουμε την έννοια “Μικρό Μαύρο Φόρεμα” το οποίο υπήρξε δημιουργία δικής του επινόησης. Μάθετε περισσότερα για εκείνον και την προσφορά του στη μόδα και ταξιδέψτε στη μαγική αυτή εποχή στο βιβλίο “A Fash­ion­able Life” της Emmanuelle Polle, (Flammarion).

impressions_dior_couv_150dp_641764134_north_545x

Το βιβλίο της έκθεσης “ο ιμπρεσιονιστής Dior” όπου ο μετρ εξετάζεται ως ένας πιθανός ιμπρεσιονιστής στο σχεδιασμό φορεμάτων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

dans_les_pas_de_roger_vivier_au_palais_de_tokyo_755_north_545x_458_north_545x

Εάν έχετε φετίχ με τα παπούτσια, το βιβλίο “Roger Vivier” των Vir­ginie Mouzat & Colombe Pringle, (εκδόσεις Riz­zoli) είναι σίγουρο ότι θα σας συγκινήσει, αφού στις σελίδες του παρελαύνουν 200 από τα πρώτα iconic σχέδια του διάσημου γαλλικού οίκου μόδας.

rizzoli_chloe_couv_233816584_north_545x

Η περσινή επιτυχία της έκθεσης μόδας “Chloé Atti­tudes” στο Παρίσι είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός υπέροχου βιβλίου της Sarah Mower (εκδόσεις Riz­zoli) αφιερωμένο στην όμορφη ιστορία του οίκου μόδας Chloé.

cover_va_pucci_trade_1302121556_id_636371

default_xl_pucci_16covers_1007051649_id_367161

To Emilio Pucci Foun­da­tion ανοίγει τα ιστορικά αρχεία του σχεδιαστή Emilio Pucci ο οποίος υπήρξε ένας πρωτοπόρος στο σχεδιασμό των prints. Από εκεί ξεπηδούν φωτογραφικό υλικό και πανέμορφα σχέδια που φιλοξενούνται στις σελίδες του βιβλίου “Pucci” της Vanessa Fried­man, Alessan­dra Arezzi Boza, Armando Chi­tolina (εκδόσεις Taschen). Θα το  βρείτε σε περιορισμένη έκδοση (10.000) αντίτυπα και διαφορετικά εξώφυλλα με τα χαρακτηριστικά υπνωτικά Pucci patterns.

Σ.σ Αναζηήστε τα στα site των εκδοτικών οίκων ή στο amazon.com

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


2 + 1 =