Παρίσι: Η εβδομάδα μόδας θα ξεκινήσει με έκθεση για τον οίκο Chloé

Facebook Twitter Email

O οίκος μόδας Chloé γιορτάζει στο Palais De Tokyo τα εξήντα χρόνια ύπαρξής του.

Μία όμορφη, γυναικεία ιστορία…

Το 1952 στο Παρίσι, η Aιγυπτιακής καταγωγής σχεδιάστρια ρούχων Gaby Aghion αποφασίζει να δημιουργήσει για πρώτη φορά ‘lux­ury prêt-à-porter’ ρούχα όπως έλεγε η ίδια, με απαλά υφάσματα, γήινα χρώματα και σχέδια, μέσα στα οποία κάθε γυναίκα θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της. Η σκέψη ήταν πρωτοποριακή για την εποχή, και το αποτέλεσμα ήταν η γέννηση ενός ξεχωριστού οίκου μόδας, που έφερε το όνομα μιας καθημερινής γυναίκας, αποτελώντας –εδώ και επτά δεκαετίες– τον κύριο εκφραστή αυτού που ονομάζουμε effort­less, Frech chic.
Η γυναίκα Chloé, από τότε μέχρι σήμερα, έχει στήσει ένα πολύ προσωπικό σύμπαν μέσα στον πολύβουο κόσμο της μόδας. Αέρινη γοητεία, φορέματα, soft χρώματα, μυρωδιά τριαντάφυλλου, λιτές γραμμές δωρικού ρυθμού και η ήρεμη δύναμη της θηλυκότητας είναι κομμάτια από το scrap­book του οίκου Chloé.

Από τότε οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές μόδας έχουν κάτσει στο θρανίο μαζί με τη γυναίκα Chloé: Gérard Pipart (pre 1963), Maxime de la Falaise (late 70s), Karl Lager­feld (1965−83 και ξανά 1992–97), Mar­tine Sit­bon (1988−1992), Stella McCart­ney (1997−2001), Phoebe Philo (2001−2006), Han­nah MacGib­bon (2008−2011) και σήμερα η Clare Waight Keller (2011-) τηρώντας τις βασικές γραμμές του οίκου και αφήνοντας απλά την προσωπική τους σφραγίδα.

Με αφορμή τα εξήντα χρόνια από τη γέννηση της Chloé, το μουσείο Palais De Tokyo διοργανώνει την έκθεση “Chloé Atti­tudes” σε συνδυασμό με την έναρξη της εβδομάδας μόδας του Παρισιού που μέσα από το υλικό της σκοπεύει να εκφράσει τη φιλοσοφία του οίκου.

Αυτά είναι μερικά υπέρχα pics από τη γυναίκα Chloé που μεγάλωσε αλλά διατήρησε την κοριτσίστικη φρεσκάδα της!

Φωτογράφιση με ρούχα του οίκου για τη Γαλλική Vogue (1979)

H Gaby Aghion

Πιο σουρεάλ διάθεση στα χρόνια το Karl Lagerfeld

Stella McCart­ney (1997)

Η εποχή της Phoebe Philo

Han­nah MacGib­bon και σήμερα η Clare Waight Keller.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


8 + = 13